علت پرزدهی فرش ماشینی و نوع پرز فرش
۲۰ اسفند ۱۴۰۲
همه ما تجربه پرز دادن فرش را زمانی که فرش جدیدی خریداری کرده ایم داشته ایم. برخی از فرش ها آنقدر پرز دارند که اگر شما بر روی آن بنشینید لباس شما مملو از پرز خواهد شد و قطعا این مورد برای هیچ کسی خوشایند نیست. پرزدهی از معایب فرش ماشینی محسوب است که میتوانند باعث اذیت شدن افراد خانواده شود. پرز نوعی از الیاف فرش است که با نشستن و تردد بر روی آن به وجود میآید.
البته پرز دادن فرش ماشینی نو کاملاً طبیعی است و با گذشت چند هفته برطرف میگردد و نشانه بی کیفیت بودن فرش نیست. در این مقاله در فرش داریوش قصد داریم تا در مورد علت پرزدهی فرش و چگونگی رفع این مشکل مطالبی را با شما به اشتراک بگذاریم، پس تا انتهای این مطلب همراه ما در فرش داریوش باشید.
علل پرزدهی فرش ماشینی چیست؟
پرزدهی فرش ماشینی می تواند دلایل متعددی داشته باشد. جنس الیاف فرش ماشینی دلیل عمده در پرزدهی فرش ماشینی است. استفاده از الیاف ضایعاتی در فرش، تنظیم نبودن دستگاه ریسندگی، آهار نامناسب فرش می تواند باعث تولید پرز در برخی از فرشهای ماشینی گردد. اکثرا فرشهای ماشینی که در بافت آنها از رنگ تیره مانند سرمهای استفاده شده است، پرزدهی بیشتری نسبت به فرشهای روشن و کرم دارند. الیاف تیره در پروسه تولید نازکتر میشوند و پرز بیشتری تولید میکنند.
باید توجه داشت که فرشهای ماشینی و دستبافت هر دو پرز میدهند، اما میزان پرزدهی در فرشهای ماشینی بیشتر است. به طور مثال اگر ماشینآلات ریسندگی به دقت تنظیم نشوند، امکان دارد تاب نخها بهصورت صحیح انجام نگیرد که موقع استفاده از فرش باعث پرزدهی آن میشود. یکی دیگر ازعلتهای پرز دادن فرش، فرسایش آن میباشد که با گذشت زمان و پا خوردن فرش در طولانیمدت ایجاد میشود. دلیل مهم دیگر که در پرز دادن فرشها مؤثر است، میزان شانه و تراکم فرش میباشد. هر چه میزان تراکم و شانه فرش بیشتر باشد مقدار پرزدهی آن کمتر است، به عبارت دیگر پرز دادن فرش با مقدار شانه و تراکم فرش رابطه ای معکوس دارد.
راه حل مشکل پرزدهی فرش ماشینی
فرش داریوش برای رفع مشکل پرزدهی در بافت فرش های خود از الیاف اکریلیک استفاده می نماید. جنس این الیاف به گونه ای است که سبب بالارفتن طول عمر فرش میشود ولی نسبت به سایر الیافها پرز بیشتری تولید میکند به همین علت این نخ ها در معرض گرما کنترل شده قرار می گیرد و هیت ست می شود. الیاف آکرولیک در طی فرایند هیت ست شدن، پرزدهی اش به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
چطور پرز دادن فرش را متوقف کنیم؟
برای کاهش دادن میزان پرزدهی فرش می توان از روش های خانگی متعددی استفاده نمود، به عنوان مثال:
استفاده از جارو برقی
استفاده از شانههای مخصوص فرش
استفاده از دستمال مرطوب
استفاده از فوم نگهدارنده فرش
استفاده از شامپوی فرش
استفاده از چسب کاغذی
استفاده از کیسه حمام
استفاده از یک غلتک چسبنده
استفاده از خدمات یک قالیشویی معتبر
استفاده از دستگاههای پرزگیر
جمع بندی
عواملی مانند عدم کیفیت الیاف، تنظیم نبودن دستگاه قالیبافی، نداشتن تاب مناسب نخ ها، کار کردن بیش از حد فرش، تراکم پایین فرش و … می تواند باعث ایجاد پرز در فرش ها شود. برای تمیز کردن فرش و از بین بردن پرز می توان از راهکارهای مختلف خانگی استفاده کرد. در صورتی که هنوز سوال و یا ابهامی در مورد پرزدهی فرش ماشینی و نحوه از بین بردن آن دارید می توانید با پشتیبانی فرش داریوش با شماره 03155032 تماس حاصل نموده و به صورت رایگان مشاوره دریافت کنید.